Genel

Ne Tür Telefon Şarj Cihazına İhtiyacınız Var? 

BX2P65G GaN PD 65W Type-C ve USB-A QC 18W Çift Portlu Akım Korumalı Hızlı Şarj Cihazı incelemek için tıklayın

 

 

Piyasanın farklı telefon şarj cihazlarıyla dolu olması sizin için doğru şarj cihazını seçmeyi oldukça zorlaştırıyor.

Telefonlarınız için bir şarj cihazı arıyorsanız ve seçeneklerinizi azaltmakta sorun yaşıyorsanız bu blog yazısı işinizi görecektir. İhtiyaçlarınıza uygun bir şarj cihazı satın almanıza yardımcı olmak için birkaç püf noktası sunacağız.

Farklı Şarj Cihazı Türlerini Anlamak 

İyi bir telefon şarj cihazı arayışınız, çeşitli şarj cihazı türlerini bilmekle başlar. Bununla birlikte, burada şarj cihazı türlerinin bilgileri verilmiştir.

GaN Teknolojisi
Ürün donanımında yer alan GaN teknolojisi diğer şarj cihazlarında yaşanan enerji kaybın

Duvar Şarj Cihazı

Tüm şarj cihazları arasında duvar telefonu şarj cihazları en yaygın olanıdır. 

Tipik bir duvar şarj cihazının, duvar prizine takılan bir adaptörden çıkan bir kablosu vardır. Bu şarj cihazları oldukça güvenilirdir. Yeni bir telefon satın alırsanız, birlikte verilen şarj cihazı büyük olasılıkla duvardaki bir şarj cihazıdır. 

Duvar tipi şarj cihazı ararken, telefon türleriyle uyumlu birden fazla USB bağlantı noktasına sahip olanı seçmeniz daha faydalı olacaktır.

Masaüstü Şarj Cihazı

Masaüstü şarj cihazları minimalist bir tasarıma sahiptir ve duvardaki benzerlerine mükemmel bir alternatiftir. 

Duvar şarj cihazlarının sunmadığı rahatlığı arıyorsanız bu şarj cihazları idealdir. 

Masaüstü şarj cihazları, adından da anlaşılacağı gibi masaüstü bilgisayarlara, yan sehpalara, masaüstü bilgisayarlara ve düz yüzeye sahip hemen hemen her mobilyaya kurulabilir.

 

 

Araç Şarj Cihazı

Araç telefonu şarj cihazları, aracınızın ön panelindeki 12 voltluk çakmak girişine sığacak şekilde tasarlanmıştır. 

Araç şarj cihazları yoldayken veya bir güç kaynağının yakınında olmadığınızda kullanışlı olabilir ve bunun güzel yanı, şarj cihazını çakmak yuvasından çıkardığınızda, telefonunuzun şarjı durarak arabanızın aküsünün korunmasıdır. 

Temel olarak bu, aracınızın aküsünü tüketmeden, motor çalışmıyorken bile telefonunuzu şarj edebileceğiniz anlamına gelir. 

Bir araç şarj cihazı seçerken, birden fazla USB bağlantı noktasına sahip ve arka koltuğa kadar uzanan uzun bir kabloya sahip olanı seçin. Böylece ön ve arka koltuktaki yolcular elektronik cihazlarını aynı anda şarj edebiliyor.

 

Bix BXAC33C 33W SuperVooc 2.0 Type-C PD ve USB-A Çift Portlu Araç içi Hızlı Şarj Cihazı incelemek için tıklayın

 

Kablosuz Şarj Cihazı

Kablosuz şarj cihazları biraz daha farklıdır.

Telefonunuzu şarj etmek için şarj cihazını kabloya takmanıza gerek yoktur. Tek yapmanız gereken telefonunuzu yukarı bakacak şekilde yerleştirmek ve şarj cihazının işi yapmasına izin vermektir.

Şarj cihazında, telefonunuzu yerleştirdiğinizde elektromanyetik alan oluşturan yerleşik bir bakır verici bobin bulunur. Telefonunuzdaki bakır alıcı bu akımı elektriğe dönüştürerek telefonunuzu şarj eder.

Bir telefonun kablosuz şarj cihazı kullanılarak tamamen şarj edilmesi 3 ila 4 saat sürebilir. Bu, bir telefonu şarj etmenin yaklaşık 2,5 saat sürdüğü kablolu bir şarj cihazıyla keskin bir tezat oluşturuyor. Bu nedenle, kablosuz bir şarj cihazı ararken makul derecede hızlı şarjı destekleyen birini seçin.

 

Bix BXMW3 15W 3’ü 1 Arada iPhone Apple Watch AirPods Uyumlu Ultra İnce Manyetik Kablosuz Şarj İstasyonu incelemek için tıklayın

 

Taşınabilir Şarj Aleti – Powerbank

Güç bankası, hareket halindeyken telefonunuzu şarjlı tutmak için mükemmeldir. Ayrıca acil durumlarda, özellikle de güce erişiminiz olmadığında kurtarmaya gelebilirler.

Yine de dikkatinizi çeken herhangi bir güç bankası yaklaşık 500 şarj ve deşarj döngüsü sunmalıdır. Bu yaklaşık bir buçuk yıllık sağlam bir performans anlamına geliyor. 

Ucuz güç bankalarından kaçının; çoğu şarjı 2 aydan fazla tutmakta zorlanır. Üst düzey güç bankaları ise 6 aya kadar şarj tutabilir. 

 

Bix BXPB108 10000mAh Çift USB Çıkışlı ve LED Bildirimli Portatif Powerbank incelemek için tıklayın!

 

Solar Şarj Cihazı

Solar şarj cihazları gücünü güneşten alır. Küçük bir güneş paneli ve telefonunuzu şarj eden şarj edilebilir bir pil ile birlikte gelirler.

Solar şarj cihazları dış mekan kullanımı için mükemmeldir. Ayrıca arabanızın aküsü boşaldığında da kullanışlı olabilirler. Üstelik temiz enerji tutkunuysanız, güneş enerjili telefon şarj cihazına yatırım yapmayı düşünebilirsiniz. 

Solar şarj cihazı ararken bulutlu günlerde güneş ışığını emebilecek olanı seçin. 

Yüksek kaliteli şarj cihazlarının telefonunuzun pilini tam kapasiteye şarj etmesi, aynı görev için 10 ila 12 saat gerektiren ucuz ama yavaş alternatiflerine kıyasla yaklaşık 3 saat sürer.

Rahatlığın peşindeyseniz küçük, cep boyutunda şarj cihazlarını tercih edebilirsiniz. 

 

 

Özet

Önünüze çıkan ilk şarj cihazını, neler sunduğunu ve telefonunuz için doğru türde olup olmadığını anlamadan satın almamalısınız. Bununla birlikte, artık her şarj cihazı tipiyle ne alacağınızı biliyorsunuz.  O halde, ihtiyaçlarınızı karşılayan türde bir telefon şarj cihazı alın!